Kredittkort
Kredittkort

Gjeldsoffer-Alliansen er en organisasjon som ble startet av folk som så seg selv som gjeldsoffer. Det som betegner et gjeldsoffer er at utenforliggende faktorer bidro til at de havnet i en gjeld som de selv ikke lenger kunne håndtere. Ofte førte en personlig krise til at de ikke lenger kunne betale for sine kredittkort eller at et forbrukslån ble uhåndterlig. Eksempler på dette kan være noe så enkelt som at man mister jobben, eller noe verre, som sykdom eller død i familien.

Visste du det? 1 av 4 betaler ikke kredittregninger i tide.

Du har problemer med å betale for din bruk av kredittkort?

Om du har havnet i et uføre som fører til at du har problemer med å betale for din bruk av kredittkort, kan det første steget være å ta kontakt med GOA på deres krisetelefon. Her får du hjelp og råd om hvordan du bør fortsette. Om de ikke kan hjelpe deg direkte, vet de også hvem som kan bistå deg. Krisetelefonen kan alle ringe til, men om man vil ha mer hjelp, er det et krav at man melder seg inn i organisasjonen, dette for å sikre statsstøtte til en liten organisasjon med rundt 700 medlemmer, og begrenset kapasitet.

Både problemer med kredittkort og andre typer gjeld

Som regel er det problemer med kredittkort eller forbrukslån, som i kombinasjon med uhell får lasset til å velte. Om man har muligheten, burde man refinansiere så raskt som mulig, og spare der man kan. Organisasjoner som GOA er viktige rådgivere i slike saker siden de står på gjeldsofferets side, og ivaretar dine interesser, først og fremst.

Refinansiering av gjeld fra kredittkort er beste løsning.