Kredittkort
Kredittkort

En del opplever at bruk av kredittkort kan bli en større belastning enn hva man hadde trodd i utgangspunktet. Derfor er det viktig at en benytter kortet smart, og samtidig benytter muligheten til å spare en del penger. Betal inn benyttet kreditt innen rentefri periode, og bruk rabattordningene som ligger i kortet ditt.

Å betale benyttet kreditt

De aller fleste kredittkort har en rente som ligger mellom 20-30%. Dette er en høy rente og smart bruk av kortet vil si å unngå disse. Det er lovpålagt fra Finanstilsynet, at bankene skal gi en rentefri periode for benyttet kreditt. Det kan hos enkelte være så mye som opp mot 50 dager. Det er i denne perioden du bør betale inn all benyttet kreditt, da det vil si at du vil få 0% i renter. Dermed har kreditten ikke kostet deg noe. Klarer du ikke betale alt, betal så mye som mulig over så kort tid som du kan. Å trekke innbetalinger utover lang tid vil koste deg mye.

Å bruke kredittkortet og fordelspakker

I tillegg til å betale inn kreditten innen rentefri periode bør du også benytte fordelene kortet gir deg. Veldig mange kredittkort er inklusive gode rabattordninger på forskjellige ting. Du kan finne rabatter på alt fra nye vinterdekk til klær. Spesielt har en god del kort gode avtaler med forskjellige nettbutikker. Har kortet ditt et fordelsprogram bør du absolutt benytte deg av dem. I stedet for å kjøpe nye sportsklær på en vilkårlig butikk, kjøp klærne hos den butikken hvor ditt kort gir rabatt. Kan du få avslag på enkelte hotellovernattinger om du benytter kortet, bruk disse hotellene. Etter hvert kan du komme til å bli overrasket over hvor mye penger du har spart totalt.