Kredittkort
Kredittkort

Gjennom bruk av kredittkort er det mulig å større fleksibilitet i din privatøkonomi, men dette forutsetter at du bruker ditt kort på en riktig og smart måte, ellers må du ut med mange penger i gebyrer og renter. Det finnes mange ulike kredittkort i Norge, det første du må gjøre er å finne et eller flere kort som passer deg og ditt bruk, på den måten kan du bruke kort som gir deg de beste fordelene i enhver situasjon.

Rentefri betalingsutsettelse

De fleste norske kredittkort gir deg en rentefri betalingsutsettelse ved varekjøp, det er verdt å merke seg at dette ikke gjelder ved uttak av kontanter i minibanker. Som oftest er denne betalingsutsettelsen på 6-8 uker, dette betyr at du kan handle på kreditt i denne perioden uten å betale renter. Men husk, det er et minimumskriterium at du betaler hele kredittkortregningen ved forfall, ellers løper rentene når den rentefrie perioden er over!

Fordeler og rabatter

Bruk alltid ditt kredittkort i butikker og andre brukersteder hvor du får rabatt, bonus eller cashback. Noen kort gir deg opptil hele 4% cashback ved varekjøp i visse kategorier (som f.eks. drivstoff eller flybilletter), dette betyr at du kan få noen hundrelapper avslag på store kjøp, dette høres kanskje ikke ut som noe å trakte etter, men som de sier; en krone her og en krone der! En rekke kredittkort gir deg også store rabater i utvalgte butikker eller restauranter, gjerne 20% rabatt eller mer! Dette er bare noen av de beste fordeler du kan få, det haugevis av andre!

Gratis reiseforsikring

Det er ofte smart å betale reiser og flybilletter med ditt kredittkort, mange kort gir deg nemlig gratis reiseforsikring hvis du betaler minst halve transportkostnaden med kredittkortet. Forsikringen gjelder også som regel inntil tre medreisende! Spesielle villkår gjelder for slike forsikringer, så sjekk dekningen og andre kriterier før du drar på ferie!

Bedre beskyttet mot svindel

Gjennom ditt kredittkort er du bedre beskyttet mot svindel ved betaling på Internett eller ved betaling i utlandet, kontra det å betale med vanlige debetkort fra banken. Dette er lovregulert og svært fordelsaktig for deg som kunde! Betal konsekvent med kredittkort på Internett og i utlandet når du er på ferie, da kan du spare deg selv for mye trøbbel hvis uhellet skulle være ute!

Les mer om kredittkort, og sammenlign ulike kort, på www.finnkredittkort.no.