Kredittkort
Kredittkort

Det høres kanskje litt paradoksalt ut, men du kan faktisk spare deg for store beløp med et kredittkort eller to. Det fordrer at du vet hvordan kortene bør brukes. Det du ikke bør gjøre, er å bruke kortet som en lånesentral for penger du egentlig ikke har. Unngå spesielt å ta ut kontanter, da du her får rentebelastning fra første stund.

Gjør heller slik:

Smart bruk av kredittkort

Først og fremst bør du ikke se på kredittkort som en tilgang til lån. Dette kan være greit i situasjoner der du er i ei knipe, men bør helst unngås. Det betyr at du helst bare bør bruke kortet når du vet du har pengene klare på kontoen.

Innen den rentefrie perioden er utgått, betaler du så tilbake til kredittselskapet hele den benyttede kreditten. Dermed har du fått et gratis og kortsiktig lån. Så langt, så bra. Hvor ligger besparelsen?

Eksklusive rabatter

Det finnes mange svært gode kredittkort som byr på lukrative rabattordninger og andre fordeler. For eksempel har mange av de rabatter på drivstoff til bilen eller motorsykkelen din. Betaler du med kortet, får du rabatt du ellers ikke ville oppnådd. På samme vis kan du få eksklusive rabatter på alt fra dyre PCer og kamera, til reiser og restaurantmiddager. Du må bare finne det rette kortet.

Det samme gjelder her. Betaler du innen utgangen av den rentefrie perioden, har du i tillegg til å få låne gratis, oppnådd en rabatt du ellers ikke ville fått. Mange smarte folk bruker dette prinsippet for alt det er verdt. Vi nordmenn har som regel ganske god råd sammenlignet med de fleste i andre land, og dermed høyt forbruk. Sparer du i snitt 5% til 10% på alt forbruk, kan det bli store summer av det etter hvert.