Kredittkort
Kredittkort

Dersom ditt kredittkort er blitt borte er det viktig å sperre dette så raskt som mulig (du må betale for kortmisbruket selv). Det er ingen grunn til å vente. Ring selskapet, de har vanligvis en døgnåpen telefontjeneste for slike uhell. Du kan sperre kortet midlertidig hvis du har håp om å finne kortet igjen. Hvis du tror at du bare har rotet kortet vekk, og det viser seg at dette er tilfellet, kan et kort vanligvis enkelt åpnes igjen gjennom en telefonsamtale.

Å miste kredittkort på ferie

Mister man sitt eneste kredittkort mens man er på ferie kan dette ofte føre til en brå stopp for moroa. Enkelte kortselskaper tilbyr reserveløsninger. Med Cresco Gold fra DNB, eller med kort fra yA Bank, samt fra andre tilbydere er det mulig å få tilsendt nødkort, eller nødkontanter. Gebyrene for en slik tjeneste varierer og det anbefales at man finleser betingelsen før man velger kredittkort. Det er viktig at passet er i behold. Man må kunne identifisere seg. Er passet også forsvunnet, må man uansett raskest mulig oppsøke en norsk ambassade. Husk at dersom du får frastjålet verdisaker, må du normalt kunne vise til en politianmeldelse for at du skal kunne få dekket tapet gjennom for eksempel en reiseforsikring.

Flere kredittkort kan gi større sikkerhet

En annen mulighet er selvfølgelig å reise med flere kredittkort, som man oppbevarer på forskjellige steder eller i forskjellige deler av håndbagasjen. Dette gir en økt fleksibilitet hvis uhellet først skulle være ute. Selv om et kort er borte kan man faktisk klare seg uten problemer. Husk likevel å sperre kortet, hvis kortet er blitt brukt av en forbryter, er det etter en sperring my lettere å booke kreditten som er blitt brukt tilbake, siden bruken da definitivt anses som en kriminell handling.