Kredittkort
Kredittkort

Et kredittkort (se flere på anbefaltekredittkort.no) eller bankkort er den letteste måten å betale for tjenester. Enkle tastetrykk skiller et kort til din økonomi. Dette gjør at betalingskortene bør ivaretas forsvarlig og skikkelig. Med helt elementære metoder kan man forsikre kortene sine fra riper, misbruk eller deformering. Følger man disse tipsene er du sikker på at kortene dine lever litt lenger enn om du bare lar de ligge å slenge.

Kan fort miste formen

Alle bankkort og kredittkort er laget av plast. Dette lette materiale er svært fleksibelt og kan lett omformes. I direkte sollys kan plastkortet miste formen sin på grunn av varmen. Plastmaterialet som blir benyttet er laget for å tåle opp til 50 grader, men kan miste gradvis form ved mildere temperaturer. Sola er også med på å blekne kortene og nødvendig kortinformasjon kan forsvinne. Om kortet mot formodning skulle bli deformert, kan det fortsatt være brukelig så lenge magnetstripen og chipen er intakt. Blekne bankkort som identifikasjon kan bli ansett som ugyldig og du må be om å få tilsendt nytt fra banken.

Oppbevar kortet forsvarlig

Hvordan man oppbevarer kort er også viktig å tenke over. Ved feil arkivering av kort kan man enten skade kortet eller veldig lett miste det. I lommeboken eller en kortmappe ligger kortene tryggest. Her blir de ikke utsatt for riper, sollys eller elektroniske artikler. Mobiltelefoner og gjenstander med radiosendere er kjent for å kunne skade magnetstripen slik at kortet blir ubrukelig. Det er derfor viktig at man alltid husker at et bankkort eller kredittkort er en verdigjenstand som bør behandles med omhu.