Kredittkort
Kredittkort

Selv om det er blitt sjeldent, er det fortsatt mulig å bli utsatt for svindel når man bruker kredittkort for å betale for seg. Det kan også hende at en selger tar seg betalt for en vare, som så ikke kommer, er ødelagt når den kommer frem, eller at selger gjør en feil, og tar seg for mye betalt. Mange transaksjoner bearbeides fortsatt ved at noen slår inn tall og summer manuelt, og da kan det hende at et komma havner på feil sted, eller at en null for mye slås inn.

Les: Slik handler du trygt på nett.

Feil på oversikten til kredittkortet

Om du oppdager at noe er feil på faktura-oversikten er det lurt å samle sammen informasjonen og å gjennomføre en formell klage. Dette innebærer at man samler der som er viktig for saken. Dette kan være politianmeldelser, eller utvekslede e-poster med selger, eller andre ting som kortbrukeren syns er relevant for saken.

Skjema for reklamasjon finner man som regel på hjemmesiden til utstederen av ditt kredittkort

Skjema for å klage på svindel med kredittkort, eller liknende finner man som regel på kortutstederens hjemmesider. Om dette ikke skulle være tilfellet, er det lurt å ta en telefon til kortutsteder for å finne ut hvordan man skal reklamere. Vanlig er det likevel at man finner et skjema som ser relativt likt ut hos alle selskaper. Her beskriver man hva saken gjelder, og hvilke forhold som er grunnlaget for klagen, gjerne med en beskrivelse av hva som er grunnen til at man ikke godtar belastningen av sitt kredittkort. Man sender in skjema med signatur av kortinnehaver og den relevante dokumentasjonen.